Menu
Městys Sepekov
Městys Sepekov

Archiv zpráv

Zobrazeno 1-30 ze 170
Dětské zábavné odpoledne

Dětské zábavné odpoledne

Datum: 30. 5. 2022

V sobotu 28.5.2022 uspořádaly členky ČSZ Sepekov na sokolském hřišti pro děti zábavné odpoledne plné her a sportovních soutěží, do kterých byli vtaženi mnohdy i dospělí.

Vítání občánků

Vítání občánků

Datum: 4. 5. 2022

Při prvním letošním vítání občánků byli mezi občany Sepekova přivítána dvě děvčata a dva chlapci.

Novým občánkům Sepekova přejeme pevné zdraví a hodně štěstí v životě.

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic

Datum: 2. 5. 2022

Tělocvičná jednota Sokol Sepekov ve spolupráci se Českým svazem žen a městysem připravili pro děti i dospělé na sokolském hřišti v Sepekově tradiční pálení čarodějnic. Sepekovští hasiči poskytli na akci párty stan se stoly a lavicemi, které se postupně zaplňovaly nově příchozími účastníky akce.

Děti bavili Áňa, Pó a pes

Děti bavili Áňa, Pó a pes

Datum: 26. 4. 2022

V sobotu 23.4.2022 zavítalo do Kulturního centra v Sepekově dětské hudební představení Áňa,Pó a pes. V sále bylo přes 100 diváků, ale židlí moc obsazených nebylo.

Koncert Základní umělecké školy Milevsko na podporu Ukrajiny 1

Koncert Základní umělecké školy Milevsko na podporu Ukrajiny

Datum: 22. 4. 2022

Ve středu 20. dubna 2022 se v Kulturním centru v Sepekově uskutečnil koncert žáků Základní umělecké školy Milevsko na podporu Ukrajiny. V téměř třech hodinách se na pódiu střídali žáci školy ve hře na různé hudební nástroje, v samostatném vystoupení nebo s doprovodem.

Hledání velikonočních vajíček

Hledání velikonočních vajíček

Datum: 20. 4. 2022

Členky Českého svazu žen v Sepekově připravily pro děti na Bílou sobotu zábavné odpoledne při hledání velikonočních vajíček. V parku před kostelem děti plnily úkoly s velikonoční tematikou a poté na farské zahradě se s nadšením rozeběhly hledat schovaná čokoládová a nazdobená linecká vajíčka.

Talk show s Terezou Bebarovou a Josefem Maršálkem

Talk show s Terezou Bebarovou a Josefem Maršálkem

Datum: 14. 4. 2022

Do Kulturního centra Sepekov zavítaly v sobotu 9.dubna 2022 hvězdy známého televizního pořadu Peče celá země – herečka a moderátorka Tereza Bebarová a vyhlášený cukrář, moderátor a spisovatel Josef Maršálek.

Děti nazdobily pomlázkovník

Děti nazdobily pomlázkovník

Datum: 25. 3. 2022

Díky dětem a paní učitelkám z Mateřské školy v Sepekově již čeká v Sepekově před kulturním centrem na příchod Velikonoc nazdobený pomlázkovník. Děti pomlázkovník nejen krásně ozdobily vajíčky, zajíčky i ovečkami, ale dokonce mu řekli i spoustu básniček, které krásně uměly, a došlo i na písničky.

12. maškarní průvod

12. maškarní průvod

Datum: 9. 3. 2022

Sepekovský spolek nadšenců uspořádal v sobotu 5. března 2022 v pořadí již 12. maškarní průvod. Starostka na vyžádání maškarní společnosti předala klíč od radnice výřečné a nepřehlédnutelné uklízečce, která se vzápětí ujala organizace průvodu.

Dominika Laštůvková

Poslední vítání občánků v letošním roce

Datum: 22. 11. 2021

V obřadní síni Úřadu Městyse Sepekov byla v sobotu 6. listopadu přivítána čtyři nově narozená děvčátka.

Valérie Hadáčková

Vítání občánků

Datum: 8. 11. 2021

V obřadní síni Úřadu Městyse Sepekov bylo v sobotu 23. října přivítáno pět nových občánků.

Muzika u kaštanu se vydařila 1

Muzika u kaštanu se vydařila

Datum: 24. 8. 2021

Devátému ročníku Muziky u kaštanu v Sepekově přálo nejen příjemné letní počasí, ale i přízeň návštěvníků. Od 16 hodiny byl pro zábavu a potěšení dětí přichystán nafukovací hrad, který Městysi Sepekov jako pořadateli akce bezplatně zapůjčil majitel Hotel Smrž v Sepekově pan Jaroslav Jelínek.

Ohlédnutí za pohádkovým lesem v Sepekově

Ohlédnutí za pohádkovým lesem v Sepekově

Datum: 16. 8. 2021

V neděli 8.8.2021 uspořádaly pro děti členky Českého svazu žen v Sepekově jako každý rok pohádkový les plný pohádkových bytostí. Letošní ročník, snad i díky počasí, předčil očekávání v návštěvnosti rodin s dětmi.

Poděkování ředitelce Základní školy a Mateřské školy v Sepekově

Poděkování ředitelce Základní školy a Mateřské školy v Sepekově

Datum: 1. 7. 2021

Starostka a místostarosta Městyse Sepekov poděkovali v obřadní síni Úřadu Městyse Sepekov dosavadní ředitelce Základní školy a Mateřské školy Sepekov Mgr. Jitce Novákové,

Slavnostní předání vysvědčení

Slavnostní předání vysvědčení

Datum: 1. 7. 2021

Ve středu 30. června 2021 si žáci deváté třídy Základní školy v Sepekově přišli převzít své poslední vysvědčení ze základní školy do obřadní síně na Úřadu Městyse Sepekov.

Rozloučení s mateřskou školkou

Rozloučení s mateřskou školkou

Datum: 23. 6. 2021

Bohužel ani v letošním roce nám nařízená protiepidemická opatření neumožnila uskutečnit slavnostní rozloučení předškoláčků se svojí mateřskou školkou v obřadní místnosti úřadu za doprovodu rodičů, sourozenců a prarodičů.

Šimon Motrinec

Vítání občanků

Datum: 23. 6. 2021

Při druhém letošním vítání občánků byli mezi občany Sepekova přivítáni tři děvčata a dva chlapci.

Novým občánkům Sepekova přejeme pevné zdraví a hodně štěstí v životě.

Matouš Kosobud

Vítání občánků

Datum: 15. 6. 2021

Po dlouhé pauze způsobené protiepidemickými opatřeními v souvislosti s pandemií koronaviru se konalo v sobotu 5. června 2021 první letošní vítání občánků.
Novým občánkům přejeme, aby vyrůstali ve zdraví v láskyplném prostředí své rodiny.

Barbora Lukešová

Vítání občánků

Datum: 13. 10. 2020

Mezi nové občánky Sepekova byli na dalším vítání občánků slavnostně přivítáni Barbora Lukešová, rodičů Lucie Vinklerové a Davida Lukeše, a Jan Staněk, rodičů Petry a Jana Staňkových.

Novým občánkům Sepekova přejeme, aby vyrůstali ve zdraví v klidné době a ve šťastném prostředí své rodiny.

Pro zvětšení fotografie klikněte na obrázek.

Kristián Mácha

Vítání občánků

Datum: 23. 9. 2020

Po pauze způsobené mimořádnými hygienickými opatřeními proběhlo v sobotu 19.9.2020 druhé vítání občánků v tomto roce.
Přivítáni byli:
Kristián Mácha, rodičů Ivony a Petra Máchových;
Vojtěch Toman, rodičů Evy a Miroslava Tomanových;
Nela Skalníková, rodičů Lenky a Petra Skalníkových.

Novým občánkům přejeme, aby vyrůstali ve zdraví v láskyplném prostředí své rodiny.

Ke zvětšení fotografií klikněte na obrázek.

Muzika u kaštanu

Muzika u kaštanu

Datum: 17. 8. 2020

Osmý ročník Muziky u kaštanu konaný v sobotu 15. srpna 2020 na náměstí v Sepekově se opravdu vydařil. Více než dvě stovky posluchačů místních, z blízkého okolí nebo dokonce i z Vysočiny si užívali milou a přátelskou letní atmosféru s hudebním doprovodem muzikantů různých žánrů. Na počáteční déšť tak navázal příjemný podvečer i večer, kterým se nesla hudba. Restaurace "Pod kaštanem" nabízela skvělé jídlo z grilu i širokou nabídku nápojů pro děti i dospělé. Firma EFAFLEX zapůjčila pro tuto akci skákací hrad pro děti, které si ho opravdu užily.
Městys Sepekov děkuje zúčastněným hudebníkům a všem, kteří se podíleli na zajištění a organizaci této akce.
Foto Stanislav Máchal

Pohádkový les v Sepekově

Pohádkový les v Sepekově

Datum: 10. 8. 2020

Sobotní slunečné počasí přálo letos všem pohádkovým bytostem a rodičům s dětmi, kteří se vydali na cestu plnou dobrodružství do oživlého lesa. Členky Českého svazu žen uspořádaly pro děti jako každoročně Pohádkový les, který se setkal s velkou návštěvností. Děti s nadšením plnily všechny úkoly, které pro ně připravily pohádkové bytosti, ať už to bylo pomáhání Sněhurce a Štístkovi při vaření polévky všem trpaslíkům, nebo při přebírání hrachu u Popelky a nezalekly se ani opravování Perníkové chaloupky malovanými perníčky. Při procházce lesem se setkaly s Mimoněm, prošly si peklem a skamarádily se s roztomilým čertíkem, kterého se trochu zalekly, ale přívětivá bludička a krásná víla všechny obavy rozptýlily.
Za splnění všech úkolů obdržely děti v cíli na Sokolském hřišti ještě další odměnu a mohly se společně s rodiči občerstvit po náročné cestě.
Děkujeme všem členkám za přípravu celé akce a Sokolům za zajištění občerstvení.

Dětský maškarní karneval v Sepekově

Dětský maškarní karneval v Sepekově

Datum: 3. 3. 2020

Sál Kulturního centra v Sepekově se v neděli 1.3.2020 zcela zaplnil dětmi v nejrůznějších pestrobarevných kostýmech v doprovodu svých rodičů. Členky místního Českého svazu žen zde uspořádaly tradiční dětský karneval, který se setkal s velkou odezvou, ať už díky bohaté tombole, která se pyšní vyhlášenými vynikajícími dorty, tak i pestrým zábavným programem. Tento rok se karneval v Sepekově odehrával na téma DIVOKÝ ZÁPAD a děti tak měly možnost se na chvíli přenést mezi indiány a kovboje. Dozvěděly se spoustu zajímavého o jejich životě a mohly si vyzkoušet činnosti a hry, týkající se indiánů a kovbojů. Skvěle a s nadšením se zapojily do všech soutěží a tanečních kreací.
Velké poděkování patří všem členkám výboru za skvělou organizaci a přípravu karnevalu a taktéž i velké díky za pomoc jejich rodinným příslušníkům.
za Český svaz žen Sepekov Alena Hejnová
Foto Stanislav Máchal

11. maškarní průvod

11. maškarní průvod

Datum: 3. 3. 2020

Dne 29.2.2020 převzaly vládu nad Sepekovem maškary.
Sepekovský spolek nadšenců pořádal 11.ročník masopustního průvodu. Klíč od bran městyse Sepekov předávala starostka Pavlína Bambuškarová na druhý pokus Šebestové. Nejprve měl o klíč zájem vězeň, který ovšem nepatřil mezi zodpovědné zástupce průvodu.Účastnilo se celkem 91 masek všech věkových kategorií. Přišla různá zvířátka, piráti, dáma na koni, klaun a nechybělo spousta pohádkových postav.Průvod doprovázeli hudebníci pod vedením pana Ladislava Bendy a cestou čekalo masky občerstvení od několika občanů městyse. Sepekovský spolek nadšenců děkuje všem, kteří se v sobotu dostavili nejen jako masky,ale také jako diváci.
za Spolek nadšenců Lucie Pecková
Foto Stanislav Máchal

Dětský karneval v Líšnici

Dětský karneval v Líšnici

Datum: 25. 2. 2020

Členky Českého svazu žen Líšnice připravily na neděli 23. února 2020 dětský karneval. I přes počáteční obavy z velké nemocnosti děti z důvodů chřipkové epidemie se sál pohostinství v Líšnici zcela zaplnil. Za hudebního doprovodu manželů Cézových si děti i dospělí v krásných maskách užili hezké odpoledne.

Ohlédnutí za ČIPERKY

Ohlédnutí za ČIPERKY

Datum: 16. 2. 2020

V sobotu 15. února zaplavila vlna šťastných dětí různých věkových kategorií v sepekovském kulturním centru, které tančily, zpívaly, a dováděly společně s dětskou skupinou ČIPERKOVÉ.
Neposedná opička Ola, zlobivé vosičky, kytička, sluníčko, beruška i moderátorka Zuzka, zaujaly nejen malé návštěvníky, ale i jejich dospělý doprovod v podobě maminek, tatínků, babiček i dědečků.

Organizátorům akce děkujeme.

Vítání občánků

Vítání občánků

Datum: 24. 1. 2020

Při prvním vítání nových občánků Městyse Sepekov v letošním roce, které se uskutečnilo v sobotu 18. ledna 2020, byli slavnostně přivítáni:
Adina Krejčí, rodičů Petry a Michala Krejčí;
Alexander Kurfiřt, rodičů Barbory Havlové a Petra Kurfiřta;
Beáta Kubínová, rodičů Stanislavy a Jana Kubínových.

Novým občánkům přejeme, aby vyrůstali ve zdraví v láskyplném prostředí své rodiny.

Ke zvětšení fotografií klikněte na obrázek.

Zahájení adventního času v Sepekově

Zahájení adventního času v Sepekově

Datum: 6. 12. 2019

Vánoční strom se v Sepekově na náměstí letos poprvé rozsvítil v sobotu 30. prosince. Společně s malými adventními trhy tak započal adventní čas.

Mikulášská nadílka na náměstí

Mikulášská nadílka na náměstí

Datum: 6. 12. 2019

Náměstí v Sepekově bylo ve čtvrteční podvečer 5. prosince 2019 nachystáno na příchod Mikuláše a anděla. Předtím ale přišli čerti a čertice, aby se s nimi mohly děti poměřit v soutěžích. Nechyběla opět čertovská chýše, která byla posledním stanovištěm v měření hříchů.
Mikuláš s andělem i letos přišli a každý si od nich vysloužil básničkou nebo písničkou nadílku.
Městys Sepekov děkuje obětavým členkám Českého svazu žen v Sepekově za spolupráci a zajištění čertovských soutěží.

Mikulášská nadílka v Hotelu Pecka

Mikulášská nadílka v Hotelu Pecka

Datum: 6. 12. 2019

Ve čtvrtek 5.12.2019 se konala Mikulášská nadílka v Sepekově v Hotelu Pecka, kterou pořádal Sepekovský spolek nadšenců. Sešlo se 14 dětí různých věkových kategorií. Pro odreagovaní a zkrácení čekání na Mikuláše se hrály hry doprovázené hudbou, rozdávaly se odměny a tančilo se s balónky. Při nadílce zkontrolovali čerti hříšníky. Ti slíbili, že se napraví a následující rok polepší své chování. I když jeden velký hříšník byl už jednou nohou v pytli, nakonec do pekla čerti nikoho neodnesli.
Těšíme se opět za rok na viděnou!

Za Spolek nadšenců
Lucie Pecková

Zobrazeno 1-30 ze 170

Kultura

Svátek

Svátek má Josef

Mobilní aplikace

Sledujte informace z našeho webu v mobilní aplikaci – V OBRAZE.

Územní plán

územní plán obce Sepekov

Kulturní centrum

nahoru